Xerrada: Examina la teva alimentació

Divendres 6 de maig durant la xerrada.

L’alimentació és el procés d’elecció, obtenció, preparació i ingestió dels aliments. És per tant un acte voluntari, conscient, que té a veure amb els aliments quan aquests estan fora del cos i fins que arriben a la boca. Es tracta d’un acte social i cultural, en estreta relació amb la cuina, la gastronomia, les converses al voltant d’una taula i la socialització. Un fet lligat, entre altres, a les tradicions, a les festivitats, als gustos i creences personals, a la identitat, als records, a la geografia i a l’estat d’ànim.

D’altra banda, la nutrició és un acte involuntari, inconscient, que succeeix un cop l’aliment ja està dins del cos, i inclou una sèrie de processos biològics (la digestió, l’absorció, la metabolització i l’eliminació) mitjançant els quals l’organisme rep, transforma i utilitza les substàncies contingudes dins dels aliments: els nutrients.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *